Előzetesben van a hat fiatalkorú miskolci útonálló

Akt.:
Előzetesben van a hat fiatalkorú miskolci útonálló
Miskolc – Kiszöktek az intézetből és raboltak a Rockwell környékén.


A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája előzetes letartóztatását rendelte el annak a hat fiatalkorúnak (közülük egy gyermekkorú), akik az ügyészi előterjesztés tanúsága szerint december 26-27-én a hajnali órákban Miskolcon, az Egyetemváros területén található Rockwell szórakozóhely közelében több személyt megtámadtak.

kep2

Két személyt tettleg bántalmaztak, testszerte több alkalommal megütöttek, megrúgtak és az így földre került sértettektől mobiltelefont, készpénzt, személyes iratokat, bankkártyát vettek el. A sértettek közül az egyik 8 napon belül gyógyuló, míg a másik 8 napon túl gyógyuló súlyos, arccsont-és orrcsonttörés sérüléseket szenvedett.

Mint kiderült, a fiúk december 26. napján 23 óra körül egy a Miskolctapolcai úton parkoló Volkswagen típusú gépkocsit is megkíséreltek eltulajdonítani, ez azonban nem sikerült.

kep1

Szökésveszély, összejátszás

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére, a gyanúsítottak személyi körülményeire, rendezetlen életvitelére tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsítottak valamennyien intézeti nevelt kiskorúak, egymást jól ismerik, így megalapozottan feltehető az is, hogy összebeszélésükkel megnehezítenék a bizonyítást.

A sorozatjellegű, útonálló módon történő elkövetés, melyből a gyanúsítottak feltehetően megélhetésüket kívánták biztosítani, a bűnismétlés veszélyét alapozza meg. Mindezek alapján a bíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását látta indokoltnak.

ÉM-SZB