Előzetesben maradnak a nyéstai emberölési ügy vádlottjai

Akt.:
Előzetesben maradnak a nyéstai emberölési ügy vádlottjai
Előzetesben maradnak a nyéstai emberölési ügy vádlottjai
Miskolc, Nyésta – A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a négy vádlottnak, akik a vád szerint 2017. április 9-én nyéstai otthonában olyan súlyosan bántalmazták az idős sértettet, hogy belehalt sérüléseibe.

Az ötödik társuk, az I. r. vádlott előzetes letartóztatásáról nem rendelkezett a törvényszék, ugyanis a férfi más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Zoknit húzott a kezére

Az egyik vádlott elmondta a többieknek, hogy amennyiben nem tud pénzt és élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”.

Ekkor jutott eszükbe egy idős néni, aki egyedül él, ezért megegyeztek, hogy átmennek Nyéstára és szereznek tőle élelmiszert és pénzt is. Indulás előtt magukhoz vettek egy vascsövet is, valamint egy gyerek zoknit, amit egyikük a kezére húzott, azzal fogta a csövet.

23 óra körül megérkeztek Nyéstára, majd a kis ház ajtaját berúgták és hárman közülük abba a szobába mentek, ahol a sértett feküdt.

Ketten – a két lány – az udvaron maradt és felügyelt, hogy nem jön-e valaki. A II. r. vádlott a nála levő vascsővel nagy erővel két-három ütést mért az ágyban fekvő idős sértettre, majd elhoztak egy csomagolt kolbászt és a sértett pénztárcáját. A 86 éves sértett az ütések következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult az eljárás.

Akár életfogytiglan

A cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a vádlottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének.

A büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló III. r. vádlott esetében továbbá tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

– ÉM –


Agyonverték az idős asszonyt, hogy megszerezzék értékeit Nyéstán
Miskolc, Nyésta - Életfogytiglant kaphatnak a kegyetlen gyilkosok. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség három férfival és két nő...

Miskolc, Nyésta - Vascsővel verték agyon támadói a 86 éves asszonyt két hete a Borsod megyei Nyéstán. Három férfit és két nőt gyanúsítanak a gyilkossággal, a bíróság pénteken döntött előzetes letartóztatásukról. A gyanú szerint az egyik nő találta ki, hogy rabolják ki az asszonyt, mégpedig azért, me...

Vascsővel verte agyon a 86 éves nőt, életfogytiglant kaphat a nyéstai gyilkos
Miskolc, Nyésta - Előzetes letartóztatásba helyezték a nyéstai emberölés gyanúsítottjait. A Miskolci Járásbíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte azt az öt gyanúsítottat – L. Miklós 25 éves, M. Karolina 27 éves, G. Etelka 21 éves, G. Zsolt 25 éves és R. Bertalan 38 éves abaújszolnoki l...

Elfogták a nyéstai gyilkosság öt gyanúsítottját
Miskolc, Nyésta - Egy 86 éves idős asszony volt a rablóbanda áldozata Borsodban. Mint írtuk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottak egy 86 éves idős asszonyt nyéstai otthonában olyan sú...

Munkában a helyszínelő a háznál, ahol a gyilkosság történt
Nyésta, Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság Bűn­ügyi Osztálya ember­ölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nagy erőkkel nyomoz egy Nyéstán talált holttest miatt. Mint arról beszámoltunk, holtan találtak rá nyéstai otthonában egy 86 éves, idős asszonyra. A nő halálát „ideg...

Gyilkosság Nyéstán
Miskolc, Nyésta - Az elsődleges adatok szerint az idős asszony halálát idegenkezűség okozta. Holtan találtak rá 2017. április 11-én nyéstai otthonában egy 86 éves idős asszonyra. Az elsődleges adatok szerint a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánys...