Előzetesben maradnak a csepeli kettősgyilkosság gyanúsítottjai

A Fővárosi Bíróság két hónappal újra meghosszabbította a csepeli kettősgyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását. Az ítélet még nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és megállapította, hogy az előzetes letartóztatás indoka változatlanul mindkét gyanúsított tekintetében fennáll. A bíróság megállapította, hogy a kényszerintézkedés szeptemberi meghosszabbítása óta nem történt olyan változás az ügyben, mely enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére adna lehetőséget. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Mint ismert, a kettős gyilkosság 2009. január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Korábban felfüggesztették igazgató helyettesi megbízásából Deme Gábort, míg a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus egy ideje nem járt be dolgozni, betegségére hivatkozott. Elszámolási céllal az esti órákra Deme Gábor találkozót beszélt meg az iskola vezetőjével. Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésre, Deméhez pedig a kapuban csatlakozott a pedellus. A Csepelaz irodában dördültek el, az eseményekről az egyik áldozat zsebében lévő diktafon hangfelvételt készített.

A gyilkosság kapcsán folyó nyomozás mellett az ügyészség vádat emelt a kettős gyilkosság egyik vádlottjával, Deme Gáborral, illetve élettársával szemben, jelentős értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt is. Demét azzal vádolják, hogy a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatójaként, élettársával, az iskola gazdasági vezetőjével 2007-től másfél év alatt az intézmény pénztárából 6,5 millió forintot lopott el.
– Független Hírügynöksé g-

 További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek