boon-sportoldal

2008.02.04. 17:02

"Nem mindig döntött jól a játékvezető"

<p>A B csoportban a vasárnap délutáni Kazincbarcika - Putnok mérkőzés határozott arról, hogy melyik alakulat vívhatja az idei teremtorna döntőjét az NB II-es Mezőkövesddel a miskolci városi sportcsarnokban.</p>

A kétszer tizenöt perc elég feszült hangulatban telt, a gólok mellett kemény belépőkkel, kiállítással, gólvonal mögött lévő (?) labdával... Nyert a PVSE 5-1-re, ám a barcikaik erősen kifogásolták Kujbus László játékvezető tevékenységét, még az is megfordult a fejükben, hogy emiatt nem állnak ki a bronzmérkőzésen.

- Játékosainknak igyekszem mindig elmondani, és ehhez tartjuk mi, vezetők is magunkat, hogy a bíróval ne foglalkozzunk, akikkel egyébként jónak mondható a kapcsolatunk - jelentette ki egy nappal a történtek után Kádár Zsolt, a KBSC ügyvezetője. - Ám ennek a mérkőzésnek a játékvezetője elkövetett jópár hibát, ítéleteinek nagy része bennünket sújtott. Most is úgy érzem, elvesztette a fonalat a meccsen, ami hozta magával a rossz döntéseket. Hozzáteszem, azon nincs vita, hogy a putnokiak, akikkel tudvalevően valamennyi alkalommal nagy csatákat vívunk, megérdemelten győztek. Igen, a srácok az öltözőben kérték, hogy ezek után csomagoljunk, és menjünk haza, hiszen elvették tőlük a lehetőséget, nem kaptak egyenlő feltételeket... Ám higgadtan átgondoltuk a dolgot, s arra jutottunk: a Barcikáról olyan kép alakult ki eddig, hogy egy kulturált, sportszerű csapat, s szeretnénk a továbbiakban is ilyenek maradni. Nehezen átlendültünk a lelki válságon, és egy jó találkozón végül megszereztük a harmadik helyet.

Nem voltak partnerek

Az esetről természetesen megkérdeztük Balázs Andrást, a B.-A.-Z. megyei Labdarúgó Szövetség helyszínen lévő elnökét is: ,,Elöljáróban annyit: a csapatok nagy része elégedett volt a játékvezetők Borosin nyújtott teljesítményével; a kispálya teljesen más stílust kíván, mint a nagypálya, sokkal rövidebb a döntési faktor. A szóban forgó játékvezető korrektségéhez kétség sem férhet, azt viszont elismerem, hogy nem minden esetben hozta meg a legjobb döntést. A két gárda között fokozott feszültség alakult ki a pályán, amit nem reagált le időben, amikor megtette, már késő volt. Sajnos, tevékenységét a két csapat labdarúgói sem segítették, nem voltak partnerek. Az eset után egyébként a szövetség játékvezető testületének vezetői úgy döntöttek, helyesen, hogy ilyen szituációban nem szerencsés, ha ő kapja a bronzmérkőzés levezetését. Ha már a játékvezetésről esik szó, szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a szövetség nevében Dr. Varga Zsoltnak, aki a hét végén is közreműködött, és aki bekerült a FIFA asszisztensi keretébe."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!