Előzetesben az idős asszony támadói

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a 15 és 18 éves fiatalembert, akik a hét közepén, a saját otthonában vertek meg és raboltak ki egy idős asszonyt Tiszavasváriban. A támadók az asszony segítségére siető unokáját is megverték.

Nyakó Zsuzsana, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a két támadót a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A döntést a bíróság azzal indokolta, hogy olyan súlyos bűncselekményt követtek el, hogy a magas büntetési tétel miatt feltehető, hogy megszöknek, vagy elrejtőznek. Az egyik támadó ráadásul – a 18 éves – büntetett előéletű, esetében attól is tartani lehet, hogy esetleg újabb bűncselekményt követ el.

Tiszavasváriban az idős nőre a saját otthonában támadtak rá. Az asszony még akkor észrevette őket, mikor még csak a kertjében voltak, ezért felhívta az unokáját, hogy segítséget kérjen. A 27 éves unoka azonnal odasietett, de akkor már a házban találta a két embert, akik éppen a már vérző nagymamáját verték. Ahogy a férfi belépett a házba, a két támadó azonnal ellene fordult és őt is ütni kezdték. Az idős asszonynak eltört a karja és az arccsontja is, még több műtét vár rá. Megsebesült a segítségére siető unoka is. A támadókat órákon belül elfogták a rendőrök.