Előzetesben az edelényi rablás gyanúsítottjai

Illusztráció
Illusztráció
Edelény – Egy gyermek és egy fiatal felnőtt rabolta ki az idős embert.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik miután egy kabátot húztak az idős férfi fejére, az elájult, ezt kihasználva pedig kirabolták.

Kabátot húztak a fejére

A gyanú szerint november 27-én a két férfi délután bement az idős, mozgásában korlátozott férfi edelényi házába, hogy ott értékek után kutassanak. A gyanúsítottak közül ez egyik még gyermekkorú, míg társa fiatal felnőtt éveiben jár. A sértett miután zajt hallott a házban, felkelt. Ekkor a megzavart fosztogatók egy munkáskabátot húztak az idős férfi fejére, aki ettől eszméletét vesztette. Mikor magához tért észlelte, hogy 65 ezer forint készpénze eltűnt.

A Büntető Törvénykönyv szerint rablás esetén lehetőség van egy gyermekkorú elkövető felelősségre vonására is. Ennek fontos feltétele, hogy az elkövetéskor betöltse a 12. életévét.

ÉM


Az edelényi rablók zsákmánya
Edelény - Erőszakkal vették el a pénzét a 65 éves áldozatuknak a tettesek. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rend­őrkapitányság egy tizennyolc éves helyi fiatal férfival és tizenhárom éves fiatalkorú társával szemben. A gyanúsítottak novem...

Illusztráció
Miskolc - Elvitte a nő kézitáskáját, benne fontos értékekkel. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt. A hajánál fogva A...