Előzetesben az ámokfutó

Előzetesben az ámokfutó
Előzetesben az ámokfutó
Miskolc – A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el a luxus autójával két napja Miskolcon balesetet okozó osztrák sofőrnek.

Mint ismeretes a 26. számú főút Miskolcról kivezető szakaszán defektes autóval, több közlekedési szabályt megszegve veszélyeztette 2013. augusztus 21-én délben mások testi épségét egy osztrák férfi.

A külföldi az általa vezetett, Chrysler típusú személygépjárművével időnként a forgalommal szemben haladva egy előtte haladó járműnek ütközve közlekedési balesetet okozott. A baleset okozója ezt követően a helyszíni rendőri intézkedés alól is megpróbálta kivonni magát, azonban a rendőrök elfogták. A helyszínen vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitívnak bizonyult, így felmerült a gyanúja, hogy az osztrák férfi az előtte haladó járműben utazó két másik személy sérülését vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt okozhatta.

Az ámokfutót a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelése érdekében, amit a mai napon ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelt.

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Z. Paul 41 éves osztrák állampolgárságú férfival szemben közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett, továbbá bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja folytat büntetőeljárást.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –