Nagyvilág

2011.12.30. 11:26

2011 legsajátosabb bűnügyei, leghülyébb bűnözői

2011. december 30., péntek (MTI) - 2011-nek is megvoltak a maga speciális bűnesetei és szakmájuk szempontjából "bűnrossz" bűnözői. Az évösszegző topcsokor.

2011. december 30., péntek (MTI) - 2011-nek is megvoltak a maga speciális bűnesetei és szakmájuk szempontjából "bűnrossz" bűnözői. Az évösszegző topcsokor.

Eldugatta a szomszédjával szerelme cipőjét egy nő Németországban, hogy könnyebben elfogathassa a férfit a rendőrséggel. A nő a neten ismerkedett meg a francia férfival, aki hamarosan pénzt kért tőle kölcsön. A nő gyanút fogott és némi netes nyomozgatással kiderítette, hogy tucatnyi szerelemre éhes asszonytól már félmillió eurót csalt ki kedvese, aki ellen ráadásul nemzetközi körözés van érvényben. A nő megkérte egyik szomszédját, hogy dugja majd el a férfi cipőjét, maelyet kirak lakása bejárati ajtaja elé. A lábbelitől azért akarta megfosztani a férfit, hogy az ne tudjon elszaladni. A nem túl ördöngös csapdába besétált a szélhámos, a szomszéd sikeresen közreműködött, a nő telefonált a rendőrségnek, mely elfogta a férfit.

Hamis arany ékszereket próbált eladni egy férfi az Egyesült Államokban a lehető legrosszabb vevőnek: egy rendőrfőnöknek, méghozzá olyannak, akinek ékszerboltja van, hozzá pedig szakértelme. Az eladó egy élelmiszerboltban nézte baleknak és környékezte meg a civil ruhás helyi rendőrfőnököt. Az üzlet visszafelé sült el: a rendőrfőnök azonnal felismerte, hogy a kínált nyakláncok, karkötők hamisak, ezért nem vett, hanem inkább adott: karperecet - valódi acélból, ingyen.

Vajjal ölt embert egy pár Olaszországban: áldozatuk megfulladt a légútjait eltömítő zsiradéktól. A pár azt hitte, meglelte a tökéletes gyilkosság eszközét, nevezetesen, hogy a férfiba erőltetett vaj a fulladást követően hamar elolvad a még meleg testben és eltűnik. A boncolás azonban felfedte, hogy a halottnak vaj van légútjaiban, ebből következőn a párnak meg a fején.

Egy kispénzű diák elvesztett bankkártyájával fizetett egy milliomos két pizzáért az Egyesült Államokban kaján örömmel, ám nem sokáig mosolygott, mert lopás és hamisítás vádjával bíróság elé került. Az 54 éves "potyázó" férfi fogorvos, vagyona 4 millió dollár (800 millió forint) körül van, ám amikor egy bevásárlóközpont parkolójában idegen bankkártyát talált a földön, ahelyett, hogy leadta volna, megtartotta és rögvest rendelt két 20-20 dolláros extrapizzát. A kártyás fizetésnél a diák nevét írta alá, így hamisításért is felelhetett.

Méhsereget loptak egy egyetemről Nagy-Britanniában, összesen négy kaptárnyit. A rendkívül ritka brit fekete méhek idegkutatási program végett voltak az egyetemen. Még májusban tűntek el, de azóta sem bukkantak fel a méhpiacon.

Nemhogy "fapados", hanem egyenesen fa iPadet vett egy nő az Egyesült Államokban. A 22 éves vevő egy gyorsétterem parkolójában kapott a rendkívüli vételen. Két férfi 300 dollárért kínálta neki a vadonatúj táblagépet. Bár az ár így is jóval alacsonyabb volt a "nem gyanúsnál", a nő lealkudott belőle 120 dollárt, így még jobban örült "zsákmányának". Otthon aztán már nem örült, hanem kétszeresen meghökkent. Egyrészt, hogy egy darab fát vett ennyi pénzért, másrészt, hogy milyen tökéletesen "fest" a fagép - meg a duó. A famasina ugyanis látványra egészen pontos hasonmása az igazinak, "gyártói" még a logót is leonardói tökéllyel festették rá.

Rablás közben zárt be egy bank az Egyesült Államokban. A rabló férfi a pénztárosnak odacsúsztatott egy cetlit azzal a szöveggel, hogy "rablás", a pénztáros azonban nemigen rettent meg tőle, hanem este hét óra lévén, közölte, hogy zár, azzal lehúzta a biztonsági rácsot, és részéről befejezettnek nyilvánította a rablást, még csak azt sem mondta a rablónak, hogy "máskor előbb tessék jönni".

Zöldségszembesítést tartott a rendőrség Nagy-Britanniában: a zöldségek tulajdonosainak ki kellett választaniuk, hogy melyik céklát, répát, káposztát lopták el az ő kiskertjükből. A szemle előzményeként a rendőrség elfogott két férfit egy zsák zöldséggel és gyümölccsel, a duó pedig nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miként jutott a terményekhez. A rendőrök lefoglalták a zsákmányt és értesítették a környék kertészkedőit. A szembesítés eredményes volt: több termelő könnyen felismerte a maga paradicsomát, káposztáját, cékláját, amivel egyúttal bizonyítékot szolgáltatott a két férfi bűnösségére.

Konkurenciaharci egereket vetett be vetélytárs pizzázók ellen egy vendéglős az Egyesült Államokban. A férfi az egyik étterem vécéjében az álmennyezet fölé rejtett el rágcsálókat. Miután távozott, a pizzázó tulajdonosa megvizsgálta az illemhelyet és lábnyomokat talált a vécé ülőkéjén. Feltekintve látta, hogy valaki megbontotta az álmennyezetet, és egy zacskó került elő, abból pedig 3 egér. A tettes a szemközti pizzázóba hat egeret telepített, egyet döglötten. Az egerezőt hamar elfogták és állatokkal szembeni kegyetlenségért is felelnie kellett.

Személyazonosságának igazolására kötelezett egy bankpénztáros egy rablót az Egyesült Államokban, a bűnöző pedig engedelmeskedett. A pénztárosnő azt mondta a 49 éves férfinak, hogy sajnálja, de addig nem adhat neki pénzt, amíg nem igazolja magát legalább két irattal. A rabló erre előkotorászta a jogosítványát és - talán, hogy a csalásnak még a leghalványabb gyanúját is elkerülje - egy bankkártyáját. A pénztárosnő ezek után már hajlandó volt teljesíteni a férfi követelését, aki fél percig örülhetett: a helyszínen elfogták.

Áldozatától kérte egy betörő Lengyelországban, hogy segítsen kijutni háza kertjéből, mert nem fér ki a kerítés lyukán, amelyet behatoláskor vágott. A 27 éves férfi éjszaka tört be egy családi házba, ahol összeszedett mindent, amit csak ért, megivott egy üveg whiskyt és távozott - volna. A lyukon azonban nem fért ki, mert túl sok lopott holmit tömködött kabátja zsebeibe. Mivel zsákmányától semmiképpen sem akart megválni, viszont igencsak mehetnékje volt már, a bejárató ajtón dörömbölve felkeltette álmából a ház gazdáját, kérve, hogy "segítse ki". A tulajdonos inkább elverte és hívta a rendőrséget.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!