Előzetesben a "táskázók"

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bíróság azt a két – 17 és 15 éves – fiút, aki ellen a rendőrség rablás miatt indított eljárást. A “táskázó” fiatalokat a debreceni javítóintézetbe szállították – tudta meg a Független Hírügynökség Nyakó Zsuzsannától, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivőjétől.

A fiúkat a napokban fogta el a rendőrség. Mint arról a Független Hírügynökség is beszámolt, egy idős asszony táskáját akarták letépni a válláról, de ő nem hagyta, ezért egyikük a földön vonszolta maga után. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, végül járókelők siettek a segítségére. Kihallgatásukkor a fiúk több vagyon elleni bűncselekményről is beszámoltak, és felmerült a gyanú, hogy az idősebbik több társával a megye más településein is hasonló módszerrel rabolt ki főként idős embereket.

A gyanúsítottak állami gondozottak, a 17 éves fiú büntetett előéletű. Előzetes letartóztatásukat a bíróság egyebek mellett a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával indokolta, továbbá azzal, hogy alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén megszöknének, elrejtőznének vagy újabb bűncselekményt követnének el.