Előzetesben a tanárverő diák

Trágár szavakkal sértegette, majd ököllel többször is megütötte a tanárát az iskolában egy 17 éves diák Püspökladányban a múlt héten. Pedig a tanár csak annyit kért tőle, álljon be a sorba az osztálytársai mellé. A rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig szombaton előzetes letartóztatásba helyezte a fiút, akiről kiderült, rablás gyanúja miatt egy másik eljárás is folyik ellene.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és becsületsértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 17 éves püspökladányi fiatalkorúval szemben – közölte hétfőn Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az eddigi adatok szerint november 24-én az egyik püspökladányi iskolában a 42 éves pedagógus megkérte az egyik osztály tanulóit, hogy sorakozzanak a folyosón. A 17 éves fiú azonban nem volt hajlandó sorba állni. A tanár felszólította, hogy csatlakozzon a többiekhez, mire az trágár kifejezésekkel sértegette, lökdösni kezdte a tanárát, majd ököllel többször arcon ütötte. A 42 éves tanárt a támadás és az ütések olyan váratlanul érték, hogy ideje sem volt védekezni, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a tanárverőt őrizetbe vette, szombaton pedig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A fiatalember ellen ugyanis a tanárverés mellett egy korábbi rablás megalapozott gyanúja miatt is folyik eljárás. A tanárverésért alapesetben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.