Előzetesben a „szekrénybe zárós” borsodi rablópáros

Akt.:
Előzetesben a „szekrénybe zárós” borsodi rablópáros
Miskolc, Serényfalva – A Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két fiatalkorút, akikkel szemben bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak a két fiú november 14-én, az éjszakai órákban erőszakkal behatoltak egy Serényfalván élő idős férfi házába, értékek után kutattak, a védekezni képtelen férfit megverték és pénzt követeltek tőle. Távozásuk előtt a bácsit a szekrénybe zárták.

A bíróság a megalapozott gyanú mellett azért látta indokoltnak a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mert amennyiben bűnösségüket megállapítják, a fiatalabb gyanúsítottal szemben akár 7 és fél év, a másik gyanúsított esetében 12 év szabadságvesztés is kiszabható, mely időtartam már önmagában is megalapozhatja a szökés, elrejtőzés veszélyét. Ezen túl a nyomozás során tanúk kihallgatása szükséges, és a bíróság álláspontja szerint felmerül annak a veszélye is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a sértett, valamint a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást.

A bíróság mindkét gyanúsított esetében fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetét jelölte ki a fogvatartás helyéül.

ÉM-SZB

serenyfalva3Szekrénybe zárták az idős serényfalvai bácsit, kirabolták a fiatalok

Szekrénybe zárták az idős serényfalvai bácsit, kirabolták a fiatalok

Ózd, Serényfalva – Fél órán belül elfogták, majd előállításukat követően őrizetbe vették a rendőrök azt a két fiatalt, akik kiraboltak egy serényfalvai nyugdíjast. A sértett hiánytalanul visszakapta értékeit.