Előzetesben a szamurájkarddal kaszaboló

Csütörtök délelőtt a bíróság előzetes letartóztatásban helyezte azt a 46 éves férfit, aki szamuráj karddal támadt egy szabadnapos rendőrre és két polgárőrre a Pécs melletti Nagykozárban. Az eset még szombat este történt, de az ügyet a rendőrség csak a támadó szerda délutáni elfogása után hozta nyilvánosságra. A rendőrnek kis híján levágta a hüvelykujját és a fülét, az egyik polgárőr karján átvágta az ütőeret, a másikat hasba akarta szúrni. Tábori Zoltán helyi körzeti megbízott szombat éjjel szabadnapos volt. Elmondása szerint azért követték a férfit, mert előtte megdobott kővel egy autót. A férfi állítólag akkor lett ideges, amikor közölték vele, rendőrt hívnak. Az első ütés a rendőr bal ujjhegyét érte, ezért a következő csapásnál a jobb kezét emelte a feje fölé. Ekkor a kard kis híján lemetszette a hüvelykujját.

A támadó ekkor a rendőr mellett álló polgárőrre támadt. Hasba akarta szúrni a karddal. Tábori Zoltán megfogta a kardot, hogy elhárítsa a támadást, a kard ekkor átvágta a tenyerét.
A fájdalomtól a rendőr térdre esett. A férfi ekkor a kardot két kézre fogva le akarta fejezni, de ő behúzta a nyakát, így a kard végigmetszette a fejbőrét, és félig levágta a fülét.

Ezután a 46 éves nagykozári féri a harmadik polgárőrre támadt. Több helyen megsebesítette a karján és átvágta az ütőerét.

Tábori Zoltán kezét aznap megoperálták. Három ujját nem érzi, még 7-8 műtét vár rá. A fülét visszavarrták. A koponyája berepedt. A támadó négy napig bujkált a szőlőhegyen, egy farakásban találták meg.

A férfi elfogása után a rendőröknek azt mondta, valahol a környéken eldobta a pengeéles szamuráj kardot, de ezt még nem találták meg. A bíróság délelőtt elrendelte az előzetes letartóztatást. Hivatalos személy ellen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.