Előzetesben a sajóbábonyi rablási kísérlet gyanúsítottja

Akt.:
Előzetesben a sajóbábonyi rablási kísérlet gyanúsítottja
Miskolc, Sajóbábony – A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el annak a férfinak, aki a gyanú szerint az éjjeli órákban erőszakkal behatolt egy sajóbábonyi házba, majd értékeket követelve bántalmazta az ott lakó idős asszonyt.

Mint azt korábban közöltük, rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság L. Gergő 25 éves sajóbábonyi lakossal szemben. A nyomozás kiinduló adatai szerint a gyanúsított 2015. június 2-án éjjel erőszakkal behatolt egy helyi 78 éves idős nő otthonába, ahol a házigazdától pénzt és cigarettát követelt. A férfi bántalmazta nyugdíjast, majd értékek nélkül távozott az ingatlanból. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a sértett a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az esetről a rendőrségre érkezett bejelentést követően a nyomozók öt órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével magalapozottan gyanúsítható L. Gergőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2015. június 5-én elrendelt.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –