Előzetesben a rablógyilkosság gyanúsítottja

Hamarosan eldől...
Hamarosan eldől...
Miskolc – Reggel vitték a Miskolci Bíróság tárgyalótermébe azt a két férfit, akiket a hétfőn éjjel pénzszállító ellen elkövetett rablógyilkosságban való részvétellel gyanúsítottak. Mindkettő előzetest kapott.

Köztük van az a férfi, aki a meggyilkolt pénzszállítóval együtt az autóban ült és úgymond „megúszta a támadást”. A jelenlegi nyomozás adatai szerint azonban cinkostársa volt a támadóknak és a rablás tervezésében is rész vett beépített emberként.

A másik most bilincsben bevitt férfi figyelőként vett részt az ügyben. Feladata az volt, hogy a guruló páncélszekrény eltűnése után szemmel tartsa, hogy a megyei rendőrök hogyan reagálnak, merre mozognak.

A nyomozóbírónak most az a feladata, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékokkal „szembesítse” a két gyanúsítottat, meghallgassa az ő érveiket is, majd döntsön arról, hogy szabadságukban korlátozza, előzetes letartóztatásba helyezze-e –elsőként egy hónapra – őket.

Egy másik nyomozóbíró elé pedig a tavaly őszi olaszliszkai lincselés 8. gyanúsítottja került, annak megítélésére, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok és tények alapján az ő előzetes letartóztatására is sor kerüljön-e, vagy ne.

Mindhárman előzetest kapnak

A legfrisseb hírek szerint, mindhárom férfi előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. Így a pénzszállító kirablásában közreműködő két vádlott és a tavalyi olaszliszkai lincselő ügyében is elzárásra kerültek a bűnözők.

PT


A másik gyilkosságról

Agyonütötték a vegyszerraktár biztonsági őrét
Györgytarló – Brutális gyilkosság történt szerdáról csütörtökre virradóra egy Györgytarló melletti gyümölcsösben