Előzetesben a putnoki zsarolók

Előzetesben a putnoki zsarolók
Putnok – A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a házaspárt, akik fenyegetéssel akartak több millió forintot megszerezni egy putnoki lakostól.

Amint arról korábban már hírt adtunk zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság L. Tibor 52 éves és L. Tiborné 49 éves putnoki lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint L. Tibor és felesége 2015. február 25-én 19 óra körüli időben Putnok egyik temetőjében megfenyegette helyi ismerősüket, hogy ha az nem fizet részükre több millió forintot, akkor bántalmazni fogják őt és családját.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a zsarolókat 2015. március 3-án délután, az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival közösen elfogták.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az előállított gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vette, akiket az Ózdi Járásbíróság 2015. március 6-án előzetes letartóztatásba helyezett.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –