Videó: Előzetesben a miskolci kitartott

Akt.:
Előzetesben a miskolci kitartott
Előzetesben a miskolci kitartott - © Fotó: police.hu
Miskolc – A miskolci rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki 17 éves élettársa prostitúciós tevékenységéből tartatta ki magát.

A Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya gyermekprostitúció kihasználása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Á. László 45 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozók 2015. szeptember 2-án délután rajtaütöttek egy Miskolc belvárosi ingatlanon, mert bejelentés érkezett arról, hogy ott fiatalkorú lányok prostitúciós tevékenységet folytatnak. Az ellenőrzés során a lakásban a rendőrök egy 17 éves lányt igazoltattak, aki elismerte, hogy prostitúciós tevékenységet folytat és az ebből szerzett bevételéből élettársának folyamatosan részesedést kell fizetnie.

Ezt követőem a Felderítő Alosztály munkatársai az említett ingatlanhoz közeli egyik utcában 15 óra 50 perckor elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Á. Lászlót. A férfi kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A terheltet a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az illetékes járás bíróság 2015. szeptember 4-én elrendelt.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –