Sport

2015.07.25. 18:39

NB III: A Keletibe került a hat borsodi csapat

Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, <span style="color: #000000;">Tállya, </span>Tiszaújváros - Elkészítették a labdarúgó NB III 51 csapatos mezőnyének csoportbeosztásait.

Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Tállya, Tiszaújváros - Elkészítették a labdarúgó NB III 51 csapatos mezőnyének csoportbeosztásait.

Véglegessé vált a harmadosztály csoportbeosztása, a jövő hét végén 51 csapat kezdi meg a szereplését az NB III három csoportjában, ahová 17-17 együttest soroltak be. A mostani szezon küzdelmeire az élvonalbeli sportszervezetek is nevezhették tartalékcsapataikat, ezzel csak két NB I-es együttes nem élt, a Vasas és a Szombathelyi Haladás (a tíz NB I-es tartalékcsapat nem juthat fel az NB II-be, de bajnoki eredményük alapján kieshetnek a megyei I. osztályba).

Az NB III-as mezőnyt az idén 60 csapattal tervezték elindítani, de végül csak 55 együttes nevezett, akik közül egy, a Siófok – egy üresedés miatt – egy osztállyal feljebb, az NB II-ben indul, majd menet közben további három együttes döntött úgy, hogy mégsem vállalja a harmadosztályú szereplést, jellemzően anyagi okok miatt. Az NB II-ből kiesett Kaposvár, az NB I-ből „száműzött” Pécsi MFC és Kecskeméti TE „elfordulásával”, 51 csapatos lett a mezőny. Mivel a 2016/17-es NB III-as bajnokságot 54 csapattal tervezik indítani, és a jelenlegi versenykiírásban az szerepel, hogy a most kezdődő NB III-as bajnokságtól a 17–20. helyezett csapatok búcsúznak, így csak a 17., vagyis a csoportok utolsó helyezettjei esnek ki. Viszont az NB II-be – mivel jövőre 20 csapatos lesz a másodosztály – összesen hét csapat jut fel az évad végén, a három csoport első két helyezettje és a legjobb csoportharmadik.

ÉM-BCS


Az NB III csoportjainak beosztása

Nyugati csoportIII. ker. TVE

Andráshida SC

Balatonfüredi FC

BKV Előre

Csepel FC

Csornai SE

Dorogi FC

Diósdi TC

Érdi VSE

Győri ETO

Ferencvárosi TC tartalék

Mosonmagyaróvári TE

MTK Budapest tartalék

Puskás AFC tartalék

Sárvár FC

Tatabánya FC

Videoton FC tartalék


Közép csoport

Békéscsaba EFC tartalék

Bölcskei SE

Budafoki MTE-Újbuda FC

Budapest Honvéd tartalék

Dabas FC

Dunaharaszti MTK

Erzsébetvárosi SMTK

Hódmezővásárhelyi FC

Gyulai TFC

Komlói BSE

Kozármisleny SE

Monori SE

Paksi FC tartalék

Pénzügyőr SE

Szekszárdi UFC

Szentlőrinc SE

Szegedi EOL SC


Keleti csoport

Ceglédi VSE

Cigánd SE

Debreceni VSC tartalék

Diósgyőri VTK tartalék

Felsőtárkány SC

Hatvan FC

Jászberényi FC

Kazincbarcikai SC

Nyírbátori FC

Nyíregyháza SFC

Putnok FC

Rákosmente KSK

Rákospalotai EAC

Somos SE

Tállya KSE

Tiszaújváros FC

Újpest FC tartalék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!