Előzetesben a kelet-magyarországi sorozatbetörők

Előzetesben a kelet-magyarországi sorozatbetörők
Előzetesben a kelet-magyarországi sorozatbetörők - © Fotó: police.hu
Miskolc – A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte annak a csoportnak a két tagját, akik elfogásukig csaknem félszáz egyházi épületbe és civil ingatlanba törtek be.

A nyomozás kiinduló adatai szerint a páros és még három társa elfogásukig Miskolcon, Mályiban, Nyékládházán főleg egyházi ingatlanokba törtek be, illetve garázsokból, boltokból tulajdonítottak el különféle használati tárgyakat, készpénzt. Az eljárás során beszerzett egyéb nyomozati cselekmények eredményeként bebizonyosodott, hogy a gyanúsítottak a megye és az ország más területén csaknem félszáz hasonló módon végrehajtott bűncselekményt követtek el.

A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, 2013. december 9-én elfogták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szikszói 39 éves R. Sámuelt és a miskolci 53 éves H. Istvánt.

A Miskolci Rendőrkapitányság, mint a bűncselekmények értelmi szerzőit és „irányítóit”R. Sámuelt és H. Istvánt bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra. A bíróság az ügyészség indítványa alapján 2013. december 12-én előzetes letartóztatásba helyezte a két gyanúsítottat.

Segítőik, a fancsali 45 éves M. Jolán, a kiskőrösi, valamint a szikszói 17-17 éves bűntársaik az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –