Előzetesben a kazincbarcikai hétvégi ház feltörők

Kazincbarcika – Összesen 17 hétvégi ház feltörésével gyanúsította meg a rendőrség azt a kazincbarcikai tolvajpárost, akik az elmúlt hónapokban keserítették meg a sértettek életét.

A közelmúltban Kazincbarcikán az Ádám, illetve a Hidegvölgyben, továbbá Sajóivánkán több hétvégi házat is feltörtek. Az akkor még ismeretlen elkövetők különböző értékeket, de főleg szerszámgépeket, használati tárgyakat (például szőlőprést, borászati kellékeket, konyhai felszereléseket) vittek el. A kár érték 10 000 forinttól 300 000 forintig terjedt, amely összegek kiegészülnek a rongálási kárral, ami néhol meghaladta az eltulajdonított tárgyak értékét.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a kitartó adat- és információgyűjtés eredményeként a napokban beazonosították és elfogták a két besurranó tolvajt. A 36, illetve 30 éves kazincbarcikai férfiakat a rendőrség összesen 17 hétvégi ház feltörésével gyanúsítja. A tetteseknél tartott házkutatások során körülbelül 500 000 forint értékben foglalt le a hatóság olyan alkalmatosságokat, amelyek egyértelműen az elkövetett bűncselekményekből származnak.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a bűnügyi őrizetbe vett elkövetőkkel szemben, egyben kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt.

– A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –