Előzetesben a gyilkossággal gyanúsított szegedi joghallgató

Akt.:
A bíróság 30 napra elrendelte a 24 éves férfi előzetes letartóztatását
A bíróság 30 napra elrendelte a 24 éves férfi előzetes letartóztatását - © MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Szeged – Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság szerdán annak a 24 éves joghallgatónak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint megölt egy férfit kedden a csongrádi megyeszékhelyen – közölte a gyanúsított védője a helyszínen újságírókkal.

Halász Tamás ügyvéd elmondta, a bíróság az ügy tárgyi súlyára és a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva látta szükségesnek a kényszerintézkedést.

Hozzátette: a döntés ellen fellebbeztek, mivel a gyanúsított rendezett anyagi körülmények között él, végzős az egyetemen, valamennyi vizsgáját teljesítette, csak szakdolgozatának az elkészítése van hátra, így nem áll fenn a szökés veszélye. A gyanúsított a büntetőjogi felelősségét is tagadja – mondta a védő.

Az előzetes letartóztatást kezdeményező ügyészségi indítvány szerint az egyetemista keddre virradóra egy szegedi vendéglátóhelyen – az eddigi adatok szerint – minden különösebb előzmény nélkül egy hirtelen mozdulattal a nála lévő svájci bicskával nyakon szúrta a vele szemben ülő sértettet. A szúrás következtében a 36 éves férfi egy a sörözőben tartózkodó ember segítségnyújtása, valamint az orvosi ellátás ellenére rövid idő múlva a helyszínen meghalt.

A gyanúsított elhagyta a kocsmát, a rendőrök két órával később a lakóhelye közelében fogták el, és a bicskát is megtalálták nála.

Halász Tamás ügyvéd elmondta, védence nem ismerte a sértettet, és arra hivatkozik, jogos védelmi helyzetben volt, amikor a kést használta.

– MTI –