Friss hírek

2009.06.20. 08:21

Gordon Brownt bántja a kritika

<p>Bántja a brit miniszterelnököt az ellene irányuló kritika. Gordon Brown a The Guardian című lap szombati számában megjelent interjúban kijelentette: képes lenne "akár már holnap kisétálni ebből az egészből", és nem aggódna azért, hogy nem látja többé kormányfői irodáját.</p>

Gordon Brown kormányának tekintélyét az elmúlt időszakban több miniszter távozása gyengítette. Közülük néhányan igen éles kritikát fogalmaztak meg a miniszterelnökkel szemben, akit felelőssé tettek a Munkáspárt gyenge szerepléséért az európai parlamenti választásokon. Bár a felmérések szerint pártja igencsak népszerűtlen, Brown kitart amellett, hogy győzelemre viheti a Munkáspártot az egy éven belül esedékes parlamenti választásokon.

"Hogy őszinte legyek, akár már holnap kisétálhatnék ebből az egészből" - fogalmazott Brown az interjúban. "Nem nagyon érdekelnek a hatalom velejárói. Nem aggasztana, ha soha nem térhetnék vissza a Downing Streetre vagy a Chequers-be" - folytatta a politikus, utalva a brit miniszterelnök londoni és vidéki rezidenciájára. Mint mondta, mindez talán a gyermekeinek is jót tenne.

Brown az interjúban az elmúlt időszakban őt ért támadásokról és saját gyengeségeiről is szólt: "Nézze, találják meg a gyengeségemet, és kritizáljanak ezért a gyengeségért - nem vagyok olyan jó az információk átadásában, vagy a kommunikációban, mint szeretném. Könnyű találni egy embert, akit hibáztatni lehet, és minden baj forrásának megtenni, de egy világgazdasági hurrikán közepén vagyunk, ami a Westminster történetében példa nélkül álló kiadásokat jelent" - fogalmazott Brown, hozzátéve, hogy pártja emellett 12 éve kormányozza az országot.

Elismerte ugyanakkor, hogy a Munkáspártban jelenleg nincs meg a kellő egység. "Az emberek egységes pártokat akarnak látni, nem megosztottakat" - mondta. "Bármennyire is felelősségteljes és tisztességes vagy, és bármennyire is érzed, hogy bánt, amit az emberek mondanak, számolnod kell mindezzel" - fogalmazott Gordon Brown.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!