Előzetesben a gyermeke megölésével gyanúsított ceglédi nő

Budapest, 2016. november 3. A másfél éves kisfia megölésével gyanúsított nőt kísérik a Budakörnyéki Járásbíróságra 2016. november 3-án. A 31 éves nő az alapos gyanú szerint ceglédi otthonában olyan súlyosan bántalmazta másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyermek életét. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az anyát.
Budapest, 2016. november 3. A másfél éves kisfia megölésével gyanúsított nőt kísérik a Budakörnyéki Járásbíróságra 2016. november 3-án. A 31 éves nő az alapos gyanú szerint ceglédi otthonában olyan súlyosan bántalmazta másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyermek életét. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az anyát. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délután azt a nőt, aki az alapos gyanú szerint vasárnap reggel ceglédi otthonában olyan súlyosan bántalmazta másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyermek életét – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint az egyelőre egy hónapra elrendelt kényszerintézkedés nem jogerős, mert a gyanúsított, illetve a védője is fellebbezett.

A szóvivő a nyomozás jelenlegi állása alapján elmondta: a 31 éves nő élettárásával két kisgyermeket nevel, a harmadikat most várják (a gyanúsított hét hónapos terhes). A családfő elvesztette a munkáját, így alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges és türelmetlen volt a gyerekeikkel is.

Október 30-án reggel a pár másfél éves kisfia hosszasan sírt, kiabált, a lakásban egyedül tartózkodó anyja pedig nem tudta őt lecsitítani. A nő az egyre hangosabban síró gyermeket többször felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében meghalt. Bár a gyanúsított mentőt hívott, és a helyszínre érkező mentősök azonnal megkezdték a kisgyermek újraélesztését, gyors és szakszerű munkájuk nem járt sikerrel.

A fiatalasszony ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A nyomozási bíró az ügyészségi előterjesztéssel egyetértésben a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett – mondta Gyugyi Csilla.

Hozzátette: a nő lényegében beismerte tettét, ám a történtek részleteiben sok az ellentmondás, azokat a nyomozás során kell tisztázni.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek