Előzetesben a gyanúsított, aki fejszével sebesítette meg féltestvérét Deteken

Akt.:
Előzetesben a gyanúsított, aki fejszével sebesítette meg féltestvérét Deteken
Előzetesben a gyanúsított, aki fejszével sebesítette meg féltestvérét Deteken - © Fotó: police.hu
Detek, Miskolc – A Miskolci Járásbíróság 2018. június 16-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Ahogy arról beszámoltunk, a gyanú szerint a gyanúsított és a vele egy háztartásban élő féltestvére között deteki családi házukban vita alakult ki. A gyanúsított a veszekedés során az 1 méter nyélhosszúságú fejszével több alkalommal fejbe vágta a féltestvérét, aki ennek következtében életveszélyes koponya sérülést szenvedett.

deteke2

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, így tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Megalapozottan feltehető a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének, és ezáltal a nyomozás meghiúsításának veszélye is. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

detek3

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

ÉM


Fejszével csapta fejbe a testvérét Deteken
Detek - Deteken, egy vita során fejszével verte fejbe hozzátartozóját az a férfi, akit a rendőrség gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vett. Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend...