Előzetesben a gatyatolvaj: 183 darab alsónadrágot vett el

Előzetesben a gatyatolvaj: 183 darab alsónadrágot vett el
Miskolc – Az első lebukása után is folytatta az üzletek fosztogatását.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2018. június 7-ét megelőzően több alkalommal több százezer forintért vett el különböző használati tárgyakat miskolci, valamint debreceni üzletekből.

33 alsó a táskában

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2018. április 3-át megelőzően négy alkalommal egy miskolci üzlethelyiségből összesen 183 darab alsónadrágot vitt el azzal a módszerrel, hogy a ruhadarabokat a próbafülkébe vitte, a csomagoláson lévő áruvédelmi eszközöket letépte, majd a termékeket a táskájába rejtette. A lopással okozott kár több mint 183.000.- forint, melyből mintegy 34.000.- forint térült meg, ugyanis az utolsó elkövetés alkalmával, 2018. április 3-án a bolt alkalmazottai tetten érték, és ennek során ruházatából 33 darab alsónadrág előkerült.

Ekkor a gyanúsítottat kihallgatták, azonban szabadon távozhatott. Néhány nappal később egy debreceni üzletből vitt el két darab csaptelepet. Legutóbbi tettenérésekor, 2018. június 7-én a gyanúsított egy miskolci áruházból 7 db gyorstöltőt, valamint 2 darab WC-hez tartozó szerelvényt vitt el, összesen több mint 120.000.- forint értékben.

Nem állt le

Megállapítható, hogy első kihallgatását, 2018. április 3-át követően a férfival szemben újabb büntetőeljárások indultak, vélhetően újabb bűncselekmények elkövetése miatt. Amennyiben a bíróság a gyanúsítottat bűnösségét megállapítja a fenti cselekmények elkövetése miatt, a férfi 6 év 9 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A gyanúsított esetében megalapozottan feltehető az is, hogy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből fedezi a mindennapi megélhetését, így szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A végzés nem jogerős.

– ÉM –