Előzetesben a borsodi vasúti útonállók

Kazincbarcika – Augusztus végén két huszonéves férfi egy vonatfülkében mellételepedett, majd kirabolt egy fiatalembert. A sértett nyakláncával távozó elkövetőket a rendőrség egyenként elfogta, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Augusztus 26-án délután az ÓzdMiskolcközötti vasútvonalon közlekedő személyvonaton, a kazincbarcikai állomást elhagyva két férfi egy vonatfülkében mellételepedett, majd kirabolt egy 19 éves fiatalembert.

Az elkövetők, hogy beszédbe elegyedjenek a sértettel előbb a telefonját akarták kölcsönkérni „egy hívásra”, majd utána már pénzt követeltek tőle. Az elkövetők végül a sértett mindkét karját lefogva, annak ezüst nyakláncával távoztak, de előtte megfenyegették, hogy retorziók érik, amennyiben feljelentést tesz.

A sértett feljelentése alapján a rendőrség szeptember első napjaiban elfogta és bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható büntetett előéletű L.N 22 éves sajókazai, illetve még büntetlen L.J. 23 éves kazincbarcikai férfiakat, akiknek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a gyanúsítottak felelősségre vonását bíróság elé állítással, gyorsított eljárásban tervezi befejezni. Amennyiben a bíróság a rablás miatt bűnösnek mondja ki az elkövetőket úgy kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztésre számíthatnak.

– A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –