Előzetesben a baranyai uzsorások

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Pécsi Városi Bíróság azt a két baranyai férfit, akiket jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és önbíráskodással gyanúsítanak. A bíróság augusztus 31-ig rendelte el fogvatartásukat.

A bíróság azért rendelte el a siklósnagyfalui és az alsószentmártoni férfi előzetes letartóztatását, mert attól tartott, ha szabadlábon maradnak, a tanúk befolyásolásával, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével meghiúsítják a bizonyítási eljárás lefolytatását – mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke. Az előzetes letartóztatásukat augusztus 31-ig rendelte el a bíróság.

A két férfit jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és önbíráskodással gyanúsítják. Mint azt a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden vették őrizetbe őket a Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói, miután Drávapiski polgármestere korábban feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Mali Zoltán azt írta feljelentésében: az elmúlt években uzsorások több Siklós környéki település lakójának adtak kölcsönt 50-100 százalékos kamatra. Amikor az érintettek a kölcsönt nem, vagy csak részben tudták törleszteni, a hitelezők elvették a házukat. Többször az is előfordult, hogy az adósokat megverték, vagy megfenyegették. Feljelentést azonban egyikük sem mert tenni, féltek a megtorlástól. Helyettük fordult a rendőrséghez Drávapiski polgármestere.

Kedden a nyomozók a tanúvallomások alapján vették őrizetbe a két férfit, akik tagadják, hogy uzsorások lennének.