Előzetesben a bánhorváti fogva tartó

Kazincbarcika, Miskolc – A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el az élettársát bántalmazó, házába záró és megöléssel fenyegető férfinak.

Mint ismeretes a sértett szüleinek bejelentése alapján a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai 2013. augusztus 26-án este egy bánhorváti családi házhoz mentek ki intézkedni. A bejelentés szerint az ingatlanban lakó nőt és kiskorú gyermekét élettársa házukból nem engedi ki. A hozzátartozók elmondása szerint a férfi élettársát többször bántalmazta, és őket is öléssel fenyegette meg.

A kiérkező rendőrök körbekerítették az ingatlant, majd felszólították a bent tartózkodó férfit, hogy jöjjön ki és adja meg magát. A személy az egyenruhások felszólításának eleget téve kijött a házból, amit követően a járőrök testi kényszert és bilincset alkalmazva elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 38 éves G. Sándort őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatása érdekében, amit ügyészi indítványra a Kazincbarcikai Járásbíróság a mai napon elrendelt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a terhelttel szemben a sértett sanyargatásával elkövetett, személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –