Előzetesbe tették a miskolci dollárgyárosokat

Előzetesbe tették a miskolci dollárgyárosokat
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2015. augusztus 3-án előzetes letartóztatásba helyezte azt a két gyanúsítottat, akiket különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak még az év elején megállapodtak, hogy hamis amerikai dollár bankjegyeket készítenek, melyeket Ukrajnában terveztek forgalomba hozni. A nyomdaipari céget működtető gyanúsított vállalta a bankjegyek elkészítését. A nyomdában tartott házkutatáskor 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20 dollár címletű bankjegy lenyomatait tartalmazták. A rendőrök megtalálták mindazokat az eszközöket, nyomólemezeket, nyomdagépeket, amelyekkel a hamisítványokat gyártották.

A bíróság álláspontja szerint mivel az ügyben a nyomozás még folyamatban van, szükséges további tanúk kihallgatása, a szakértői vélemény beszerzése, elkövetőtársak felkutatása, ezért szabadlábon hagyásuk esetén megállapítható az eljárás és az elkövetőtársak befolyásolásának, a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

A cselekmény jelentős tárgyi súlya miatt várható büntetés mértékére figyelemmel megállapítható a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásáról döntött.

ÉM-SZBVideó: Dollárt akartak nyomtatni Miskolcon

Budapest, Miskolc – A Napi Gazdaság értesülése szerint szerint egy helyi jobbikos politikus is érintett a hamisításban. tovább »

Jobbik: már nem tagja a pártnak a pénzhamisítás kísérletével gyanúsított férfi

Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (MTI) – Már nem tagja a Jobbiknak a nyékládházi alapszervezet korábbi elnöke, akit a rendőrség pénzhamisítás kísérletével gyanúsít. Az ellenzéki párt vasárnap azt követően adott ki erről közleményt, hogy a Napi Gazdaság online azt írta, Szász István, a Jobbik egyik helyi politikusa az a férfi, akit társával együtt őrizetbe vett a rendőrség. tovább »

hirdetés


hirdet�s