Előzetes letartóztatásban van a 16 éves Újgyőri főtéri rabló

Előzetesben van a fiatalkorú rabló - illusztráció
Előzetesben van a fiatalkorú rabló - illusztráció
Miskolc – Előzetesbe tették a 21 éves nőre támadó fiatalkorú Újgyőri főtéri rablót.

Mint ismeretes a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves bódvalenkei fiatalemberrel szemben.

Az ifjú rabló 2017. április 11-én éjjel Miskolcon, az Újgyőri főtéren lévő villamosmegállóban „bandázott” ismerőseivel. Egyikük felfigyelt, hogy egy 21 éves nő a főtér irányából az Újgyőri piac felé hazafelé sétál egyedül, kezében egy pénztárcával. A fiú utánaszaladt és megpróbálta a kezéből kiragadni a pénztárcát, de ez akkor még nem sikerült. Az ottani áruház parkolójának a végénél a támadó hátulról, a vállánál fogva megfogta a sértettet, betaszigálta a parkolóba, hátulról két kézzel lefogta karjait, lehúzta a földre, és kirántotta a pénztárcáját, majd elszaladt. A tárcában pár ezer forint készpénz és személyes iratok voltak.

A támadót a nyomozók azonosították, majd 2017. április 21-én az éjszakai órákban elfogták és kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

A fiatalkorú gyanúsított intézeti elhelyezett, onnan is többször megszökött, más ügy miatt már elfogatóparancsot is kibocsátottak vele szemben.

A gyanúsított további fogvatartását ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2017. április 23-án elrendelte.