Előzetes letartóztatásban maradnak a veszprém-gyulafirátóti rablás gyanúsítottjai

  Veszprém, 2012. május 2., szerda (MTI) – Meghosszabbította a bíróság a veszprém-gyulafirátóti takarékszövetkezet kirablásával gyanúsított két férfi előzetes letartóztatását – közölte a Veszprémi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel.

Dülkné Pintér Zsuzsanna elmondta: a bíróság július 22-ig hosszabbította meg a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mivel fennáll az elrejtőzés, a szökés, illetve a bűnismétlés veszélye.
A veszprém-gyulafirátóti takarékszövetkezetben március 19-én egy férfi fegyvernek látszó tárggyal az ott dolgozó nőt a pénz átadására kényszerítette, majd a kapott pénzzel távozott. A rendőrség már aznap este gyanúsítottként hallgatott ki egy dudari fiatalembert, éjfél körül pedig egy másik, veszprémi férfit is elfogtak, őt a rendőrség szintén a rablásban való részvétellel gyanúsítja.
Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője március 21-i közleményében azt írta: a takarékszövetkezet kirablásában részt vevő egyik férfi 2005 és 2008 között rendőrként szolgált a veszprémi rendőrkapitányságon, az idő alatt több fegyelmi eljárás is indult ellene. Közlése szerint a férfi szolgálati viszonya 2008-ban felmentéssel szűnt meg.