Lehull a lepel a debreceni stadionról

Akt.:
Lehull a lepel a debreceni stadionról
Debrecen – Még néhány óra, és a nagyközönség is megcsodálhatja az építendő cívisvárosi aréna látványtervét.

10:50′

Tíz perccel a hivatalos kezdés előtt több mint félszáz meghívott, újságíró és vendég van a Kölcsey Központban a konferencia helyszínén. Eddig még semmilyen sajtóanyagot nem bocsátottak a médiamunkások részére a szervezők, azaz a lepel még mindig a látványterven pihen.

 

Kattintson a fotókra a nagyobb képekért!


A debreceni stadion látványterve!

Még több képért kattintson ide!

 

11:05′

A jelenlévők száma már meghaladtak a 100 főt, lassan kezdődik az esemény

 

11:15′

Megkezdődött a konferencia. 

 

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az első megszólaló.

 

10:30′

Kósa Lajos: Debrecen mindig az elsők közé tartozott az országban a fejlesztések terén, így lesz az a Nagyerdei Stadionnal kapcsolatban is. Ilyen újítás volt a Főnix Csarnok is, ami multifunkcionális mivoltával teljesen beépült a város életébe. De ugyanilyen sokoldalú létesítmény a konferencia helyszíne a Kölcsey Központ is. Mindig próbálunk utat mutatni a fejlesztések terén, s ebbe a sorba jól illeszkedik a Nagyerdei Stadion is. Nem csupán futballstadiont, hanem egy többcélú létesítményt, aminek egyértelműen a legjobb helyszíne a Nagyerdő. Az aréna nemcsak a Lokinak, de a Virágkarneválnak és a Campus Fesztiválnak is otthona lesz, ám a sportolásra, kikapcsolódásra vágyók igényeit is kiszolgálja majd. A parkerdő rehabilitációját is el kell végezni, ugyanis az állam nem futballstadionra, hanem egy multifunkcionális létesítményre ad támogatást. Természetesen az UEFA szabványainak megfelelően készül a stadion, ami olyan magas besorolást kap, hogy csak labdarúgó Bajnokok Ligája-, Európa-bajnoki és világbajnoki döntőt nem lehet majd játszani.

 

10:35′

A következő előadó Polacsek Csaba az MNV Zrt. részéről, aki elmondta 12,5 milliárd forintot folyosítanak majd a beruházásra.

 

10:40′

Vígh László, a stadion projekt kormánybiztosa előszóként gratulált a Lokinak a Magyar Kupa győzelemért. A kormány olyan stadion építését szorgalmazta, ami UEFA mérkőzések lejátszására alkalmas, ezért is lesz 20 ezer néző befogadására képes, fedett lelátójú, UEFA 4-es besorolású.

Vigh László, a stadion projekt kormánybiztosa

 

3,755 millió forint folyosítása szerepel az idei évben.

 

10:45′

Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa helyett is szól az egybegyűltekhez Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági igazgatója:

 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági igazgatója

 

Debrecen számára mindig is fontos volt a labdarúgás, ezt támasztja alá, hogy idén 110 éves a Loki. 1902-től 1979-ig kis pont voltunk Magyarország futballtérképén. 1979-től 1993-ig túlnyomó részben első osztályban játszottunk, de sokat “lifteztünk”.

1993-tól 2002-ig már jelentős eredményeket értünk el, Magyar Kupa-győzelem, bajnoki dobogós helyezés, itt bizonyosodott be, hogy a DVSC lehet meghatározó klubja az országnak. 2002-től napjainkig éli a klub a sikeréveket, 5 bajnoki cím, 5 Magyar Kuap-győzelem, BL és EL szereplés.

Az utánpótlás-nevelésnél fontos, hogy nemcsak a futballpályára, hanem az életre is felkészítik a fiatalokat.

 

12:00′

Szima Gábor üzenete: “A DVSC büszke arra, hogy Magyarország legszebb, legmodernebb stadionja lesz az otthona. … A klub felkészült arra, hogy a hazai bajnoki mérkőzéseken 10.000-es átlagnézőszámot, az európai kupában pedig telt házat vonzzon.”

 

12:01′

A következő előadó Studniczky Ferenc, az MLSZ Versenybizottságának elnöke:

 

 

Studniczky Ferenc

 

A létesítmények fejlesztése kiemelkedően fontos feladat. Terv, hogy 2015-ben U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot rendezzen hazánk. Csak gratulálni tudok a stadionépítéshez, amihez mindenféle segítséget megadunk.

 

12:05′

Papp László, Debrecen alpolgármestere előadása következik:

 

 

Papp László

 

A vidék sportfővárosa Debrecen, a városvezetés az elmúlt tíz évben egyértelműen melléállt a látványsportágaknak nevezett csapatsportoknak és a létesítmények fejlesztéséből is nagy szerepet vállalt. A város ékköve a DVSC futballcsapata, melyet az évek során töb százmillió forinttal támogatta.

A DLA építését a város 300 millió forinttal támogatja. Az önkormányzat támogatóként megtalálható még a női kézilabdacsapat, a jégkorong, a kosárlabda, a vízilabda, az úszás és az atlétika mögött is.

 

12:20′

Bordás Péter, az NSR Kft. felelős tervezője következik, aki bemutatja a Nagyerdei Stadion tervét:

 

Bordás Péter

 

Magyarország első negyedik generációs stadionja lesz az aréna. A 4. generációs stadion lényege: a mérkőzéseken túl minden nap kikapcsolódást és szórakozást nyújt az embereknek. 

 

 Kattintson a fotókra a nagyobb képekért!

Bordás Péter és az új stadion!

 

Lombkorona szintű sétaútvonal lesz a stadion környékén. Több játszótér és futsára kijelölt út várja majd az érdeklődőket. A természet jelölte ki az út- és irányvonalakat Egy buborék lesz a létesítmény a Nagyerdőben. Aszimmetrikus elrendezésű elrendezésű stadion lesz, ezzel is különlegessé téve. Egy videót mutattak most be, amit hamarosan a Haonon is látható lesz.

 

12:40′

Szilágyi Sándor, a DVSC Futball Szervező Zrt. ügyvezetője beszéde következik:

“Csodálatos a létesítmény, szeretném megköszönni polgármester úrnak és a városvezetőknek azért a lobbyért, amit a stadionnal kapcsolatban folytattak. Biztos vagy benne, hogy nemcsak maketten, hanem felépítve is láthatjuk majd a stadiont.”

Vége a konferenciának!