Szerencs hírei

2017.06.01. 12:32

Történeti földrajzi konferencia Szerencsen

Szerencs - A Kárpát-medence történeti vallásföldrajza címmel rendeztek történeti földrajzi konferenciát a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.

Szerencs - A Kárpát-medence történeti vallásföldrajza címmel rendeztek történeti földrajzi konferenciát a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.

Az eseményt a gimnáziumon kívül támogatta a Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézete, a Magyar Földrajzi Társaság Nyírségi Osztálya és az MTA Társadalomföldrajzi Tudományos Bizottság Történeti Földrajzi Albizottsága.

Jelenlétükkel továbbviszik egy kisváros hír­­nevét. Koncz Ferenc

Sok értékes anyag gyűlt össze

Amint azt a megnyitón dr. Gál András, a házigazda gimnázium igazgatója elmondta, ez a második része a tavalyi konferenciának, hiszen akkor annyi értékes anyag gyűlt össze, hogy egy konferenciának a keretében nem tudták mindet a nyilvánosság elé tárni, ezért úgy döntöttek, az idei, sorrendben a 14. tudományos konferenciát is ennek a témakörnek szentelik.

A megnyitón részt vett Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere, aki elmondta, az egész városnak megtiszteltetés, hogy ilyen hosszú ideje Szerencset tiszteli meg a tudományos élet sok kiválósága, hogy itt mutassa be kutatásainak eredményeit.

– Szerencsre méltán vagyunk büszkék mindannyian, akik itt élünk – mondta Koncz Ferenc. – Számos olyan történelmi hagyományunk van, amelyre büszkék lehetünk. Itt, Hegyalja kapujában a méltán világhírű tokaji borokkal tudjuk kínálni a hozzánk érkezőket.

Ezek mellett azonban az is büszkeséggel tölti el a szívünket, hogy számos tudós hozzánk látogat el, hogy itt ossza meg munkáinak eredményeit. Ezért a közös munkáért köszönet jár, és azért is, hogy jelenlétükkel továbbviszik egy kisváros hír­nevét immár a tudományos élet területén is.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!