Először születtek nagy mara kölykök a Miskolci Állatkertben

Miskolc, 2015. július 22., szerda (MTI) – Először születtek nagy mara kölykök a Miskolci Állatkertben, ahol az alig egy hónapos állatok már megtekinthetők a park Dél-Amerika-kifutójában.

A Miskolci Állatkert első nagy marái 2008-ban érkeztek, így a park munkatársainak hét évet kellett várniuk arra, hogy utódok szülessenek – közölte a park szerdán az MTI-vel.

A július elsején világra jött kölykök már néhány perccel születésük után próbálták anyjukat követni, ám életük első néhány hetében többnyire még megbújtak kifutójuk valamely védett pontján.

A nagy mara (Dolichotis patagonum) az egyik legnagyobb termetű rágcsáló, amely a dél-amerikai füves pampákon él. Ezt az élőhelyet kívánja megjeleníteni a Miskolci Állatkert Dél-Amerika-kifutója is, ahol a marák a tevefélék közé tartozó guanakókkal élnek társbérletben.

A monogám párkapcsolatban élő marák utódai a legtöbb rágcsálóhoz képest nagyon fejletten jönnek a világra, születésük után néhány perccel már képesek követni szüleiket. Ezután is nagyon gyorsan fejlődnek, 2-3 hónapos korukban már teljesen önállóak, félévesen pedig már ivarérettek.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s