Először Miskolcon, először a Vodafone-nal

A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház egyedülálló ösztöndíjprogramja
A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház egyedülálló ösztöndíjprogramja - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Magyarországon egyedülálló ösztöndíjprogramot indított el a Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház. A színház hat fiatal művészét támogatja tíz hónapon át ösztöndíjjal a telekommunikációs cég.

A program célja, hogy megkönnyítse a pályakezdő színészek és táncosok életét, illetve hogy hozzájáruljon a pályán, illetve Miskolchoz tartásukhoz – jelentette be csütörtökön a média képviselői előtt Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója. Őt Suba János, a vállalat kommunikációs igazgatója konferálta föl, előrebocsátva, hogy a Vodafone-nak Miskolc a második otthona, az itteni ügyfélszolgálat több mint 600 miskolci, illetve a város környékén lakó embert foglalkoztat.

– A mecenatúra nélkül nem létezik kultúra, ezt a római kor óta tudjuk – hangsúlyozta Béres Attila színidirektor. – Azonban ilyen támogatási forma, mint amit ma aláírtunk, Magyarországon még nem volt. Először Miskolcon, először a Vodafone-nal kötöttek ilyesforma megállapodást, amelyet követésre méltónak gondolunk.

A hat fiatal – 35 év alatti – művész személyéről a művészeti tanács, valamint Kozma Attila balettvezető döntött, konzultálva a partnerekkel.

ÉM-SZK


Az ösztöndíjasok

Havi 40 000 forint juttatást kap 10 hónapon át:Czakó Julianna, Simon Zoltán, Rusznák András színészek (3 éve a társulat tagjai); Prohászka Fanni színész, főiskolai hallgató (ez évadtól tagja a társulatnak); Tokai Rita és Szeles Viktória táncművészek
hirdetés


hirdet�s