Először kapott ki a Vasút

Akt.:
Először kapott ki a Vasút
A női röplabda NB I 5. fordulójában, vasárnap az Albrecht-MVSC-MVSI a Vasast fogadta.

A vendég fővárosiak ,,csodás”, szirénaszerű hanggal pörgették fel magukat közvetlenül a kezdés előtt, és részben emiatt a hazaiakért szorító publikum is odatette magát hangban, úgyhogy kitűnő atmoszférában indult útjára a labda. A találkozó első pontjait a Vasút szerezte (0-2), de rövid idő alatt fordított a Vasas, majd egy darabig (5-5) egymás mellett haladtak a felek. Szép labdameneteket már ekkoriban is láthatott a közönség, de a hazaiak többször is elmérték az ütésmagasságot, és nem egy labdájuk a hálóban kötött ki (6-8). Az első technikai idő után főleg a jó sáncmunkának köszönhetően sikerült egyenlítenie a zöld-fehér gárdának (11-11), de ezt két fővárosi pont és hazai időkérés követte. Viszont ez utóbbi nem hozta meg a várt hatást (12-16), mert a Vasas játékosai egyre jobban ráláttak a Vasút gyenge pontjaira, és igyekeztek oda érkeztetni a labdákat (14-22). És már nem is volt kérdés, hogy hozzák-e ezt a szettet.

A második játékrészt is az előzőben becserélt Kiss V.-vel és Radomszkival kezdte az MVSC, Szajkó, Rédei és Csarkó is csak kívülről nézte a játékot, és mivel Sitkey odabent ügyeskedett az elején a zöldek vezettek (4-2). Ám hamar jött az egyenlítés, majd 6-4-nél egy már megnyertnek hitt, és a Vasas által a hálóból visszakapart labdát bukott el a hazai gárda. Aztán Kovács E. ütős megoldásainak köszönhetően az első technikai időnél is ők álltak jobban (8-6). 12-12-nél visszarakta alapcsapatát a pályára Toma edző, majd 13-15-nél időt volt kénytelen kérni. A folytatásban nem tudott jobban ellépni a fővárosi gárda, akiknek a terem magasságával akadtak gondjaik. 20-nál utol érte ellenfelét az MVSC, és izgalmasan alakult a végjáték. 21-21 után egy-egy megharcolt hazai pontot követően be-becsúszott egy két technikai hiba a Vasútnál, de a játékrész végén a háló ezúttal a miskolciakkal volt.

Hullámzó

A harmadik játszma elején a pályaválasztónak ment jobban (5-3), de az első technikai időnél már a Vasas vezetett (6-8). Aztán a jobb sáncmunkát mutató vendégek tovább növelték előnyüket, 8-12-nél hazai időkérés miatt állt a játék. Mintha kifogyóban lett volna az ütőenergia a Vasútnál (11-16), ráadásul a fővárosiak nagyon nagy mentéseket produkáltak fogadásban, és előnyük csak hízott, csak hízott (11-20). A hajrában ugyan még beesett néhány hazai pont, de ez a szett egyértelműen a kék mezeseké volt.

A negyedik játékrész elején egy markánsabb MVSC-t láthattunk (5-3), majd 7-5-nél a játékvezetők benéztek egy labdát a hazaiak ,,kárára” és 8-5 helyett nem sokkal később egál lett az állás (7-7), aztán pedig 7-9. Innen még sikerült fordítaniuk Kovácséknak (12-10), de aztán megint jött egy hullámvölgy, így 12-14-nél Toma edző újra időt kért. Visszajöttek a meccsbe a hazaiak (18-18), de a vendégek ütéseikkel meg-megtalálták a rést a falon (19-22). S bár az MVSC-nek még volt egy feltámadása (21-22), a vége a Vasasnak sült jobban.

 Jegyzőkönyv

 Albrecht-MVSC-MVSI – Vasas-Óbuda 1:3 (-18, 23, -16, -21) 

Miskolc, 150 néző. V.: Vári, Vígh.

Albrecht-MVSC-MVSI: Csarkó, Szajkó, Rédei, KOVÁCS E., SITKEY, Szabó B. Csere: NAGY Zs. (liberó), Radomszki, Kiss V. Edző: Toma Sándor.

Vasas-Óbuda: Vacsi, TÁLAS, MIKLAI, Gubicza, SZABÓ A., Stefanik. Csere: TÓTH A. (liberó), Borsos, Takács B., Fábián, Lévai (liberó). Edző: Jókay Zoltán.

Toma Sándor: – Sajnos, egy-két gyenge egyéni teljesítményünk a Vasas javára döntötte el a meccset. Ha stabilabbak vagyunk, akkor hozhattuk volna ezt a mérkőzést.

Jókay Zoltán: – Parázs hangulatú mérkőzés volt, értékes győzelem ez a mai. Helyenként kapkodóan játszottunk, de amikor kellett, akkor használták a fejüket a lányok.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek