Először forgattak játékfilmet az Antarktiszon

Akt.:
Először forgattak játékfilmet az Antarktiszon
Először forgattak játékfilmet az Antarktiszon - © bbc.co.uk
London, 2012. október 19., péntek (MTI) – Először forgattak játékfilmet az Antarktiszon: a hamarosan debütáló horrort a brit déli-sarki kutatóállomáson dolgozó skót dokumentumfilmes, Kirk Watson készítette.

A produkciót teljes egészében a Déli-sarkvidéken forgatták, a film stábja és szereplői is a kutatóállomás dolgozói közül kerültek ki. A forgatókönyvet Matt Edwards orvos írta, és egyúttal ő vállalta a sminkes és a kellékes szerepét is. Művért például ételfestékből, lisztből és szörpből kotyvasztott. A sztori a kutatóállomás 14 dolgozójának sorsát követi, akiket egy gyilkos üldöz.

A BBC online beszámolója szerint a South of Sanity (Józanságtól délre) című filmet, amelyet a brit illetékesek 18 éven felülinek nyilvánítottak, már próbálják eladni az amerikai piacon.

Watsonnak hatéves tapasztalata van a déli-sarki munkában, tudósokat vezet a gleccsereken, és mászó technikákra tanítja őket. A téli, sötét időszakban a kutatóállomáson dolgozók szabadidejüket szórakoztató elfoglaltságokkal töltik ki, így született meg a film ötlete is.

“Néhány nappali jelenetet egy hétvégén vettünk fel, a többit pedig sötétben forgattuk, hogy még sötétebb tónusú legyen a film” – mesélte a rendező. Mint elárulta, a színészek szenvedtek a hidegtől a külső jelenteknél, amikor például a hóban kellett feküdniük, mert halottat játszottak – mivel remegtek, vigyázni kellett a felvételnél, hogy ne lehessen észrevenni reszketésüket. A forgatás alatt több színész került a kihűlés szélére, de mivel már egy éve éltek a sarkon, hozzá voltak szokva az ilyesmihez.

A páratlan produkció premierjére október 31-én kerül sor a skóciai Aviemore-ban, Watson lakóhelyén.

(http://www.bbc.com/news/uk-scotland-highlands-islands-19980602)

Címkék: ,