Először, de nem utoljára szerveztek ilyen estet Miskolcon

Kedvencek körében
Kedvencek körében - © Fotó: Magán
Miskolc – Árva négylábúakat támogathattak az állatszeretők a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány első jótékonysági estjén.

Késő estig tartott a zenés-táncos mulatság, ahol jó hangulatú, élő retro discoval, tombolahúzással, svédasztalos hidegtálas vacsorával, korlátlan üdítőfogyasztással és egy szelet csokitortával várták a lelkes támogatókat Miskolcon a Petőfi Kollégiumban, május 19-én 20 órától. Az állatvédő szervezet fontos részt vállal a kóbor kutyák befogadásából és gazdásításából a városban, de egyelőre saját erőforrásaikból élnek. A jótékonysági alkalmat hagyományteremtő céllal rendezték meg.

Az alapítvány missziójáról Kiss István nyilatkozott az Észak-Magyarországnak. „2012 decemberében kezdtük civilként. Először az utcán etettük és próbáltuk megfogni az állatokat, de láttuk, hogy tovább kell lépnünk. 2017 januárjában jegyeztettük be az alapítványt és azóta telephelyünkre évente 20-30 kutyust fogadunk be Miskolcról és környékéről. A fizikai munka nagy része a páromra Siroki Évára és segítőnkre, Bojtos Annamáriára tevődik és van még egy tagunk, aki a Facebook-oldalunkat kezeli. A jövőben szeretnénk a területünket körbekeríteni, rágásbiztos kutyaházakat beszerezni és egy kis létesítményt felépíteni, ahol a gondozók akár éjjel-nappal ott tudnak tartózkodni.”

– DA –