Először a szakembereket készítik fel

Először a szakembereket készítik fel
Miskolc – A “SZOCIO-NORD” – Szakemberek felkészítése a hátrányos helyzetűek társadalmi befogadásának javítása érdekében pályázati projekt pénteken tartotta nyitó konferenciáját Miskolcon.

A kezdeményezés célja a szociális területen dolgozó munkatársak felkészültségének javítása, a munkaerő-piacot érintő elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítése, személyiségük fejlesztése, hálózat kialakítása.

A pályázó Drogambulancia Alapítvány mellett a konzorcium tagjai a BAZ Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány, a Dr. Hilscher Rezső Közalapítvány és a Fruska Gyermekotthon Gyermekeiért Alapítvány.

A Nemzeti Fejlesztési Terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programjának (HEFOP) keretében megvalósuló projekt támogatásával 180 fő vehet részt ingyenes 60 órás képzésen.

A résztvevők közötti együttműködést a programhoz kapcsolódó honlap, és információs – konzultációs iroda működtetése is segíteni fogja.

A több mint 200 fő részvételével megtartott nyitó konferenciát Szűcs Erika, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg.


Szakmai előadást tartott Dobrozsi Zoltán, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese, Dr. Dobos László projektmenedzser, Dudás Péter, Lengyel Anett,Dr. Dobosné Vörös Eleonóra, Juhászné Ceglédi Tünde, akik a képzések modulfelelősei és a konzorciumi partnerek képviselői is egyben.

A szakmai konferenciát Szilágyi Gizella, a Dr. Hilscher Rezső Közalapítvány elnöke zárta be, amelyet állófogadás követett.