Először a beosztottja hívta ki meccsre Cigándon

Akt.:
Roszelt ölelik
Roszelt ölelik
Cigánd – A főszponzor elsírta magát, amikor kiderült, hogy meglesz a feljutás.

A cigándi futballcsapat fő mecénása – az önkormányzat mellett – Girdán Sándor vállalkozó, elnökhelyettes, aki szintén meghatódott szombaton, miután kiderült: nemcsak a CSE áll nyerésre, hanem a Kazincbarcika is a Hatvannal szemben, vagyis bizonyosan meglesz a „legjobb harmadik”, feljutó pozíció.

– A technikai vezetőnk tartotta a kapcsolatot a kazincbarcikaiakkal, ő szólt, hogy vezet a KBSC, a Hatvanból pedig kiállítottak egy embert. A harmadik gólunk után kezdtem el egy kicsit magamban ünnepelni, előjöttek az örömkönnyek, el is sírtam magam… – vallotta be lapunknak a főszponzor.

80–100 000 ember

Girdán Sándor Hajdú-Bihar megyéből származik, ezért megkérdeztük tőle: nem bánta meg, hogy Cigándra jött?

– 2005-ben kerültem ide, 11 év munkája van abban, hogy most NB II-es csapatot ünnepelhetünk – mondta. – A megyei III-ból a megyei II-be került fel éppen a csapat, s úgy döntöttem, hogy hazahozom az idevaló, innen előtte eligazolt játékosokat. Közte volt Nagy Gábor, aki Diósgyőrben is játszott, ő lett akkor a játékos-edző, két éven át dolgozott a megyei II-ben, kettőt a megyei I-ben, miközben megnyertük a Szabad Föld, most már Amatőr Kupa néven futó sorozatot. Onnantól kezdve az NB III-ban voltunk, az első félév nem alakult jól, mert úgy gondoltuk, hogy akik kivívták a harmadosztályt, azokkal sikeresen tovább tudjuk vinni a munkát, de sajnos nem így volt. Az utóbbi három évben a városvezetéssel együttesen úgy láttuk, éreztük, meg kellene célozni az NB II-t, annak ellenére, hogy végesek egy olyan kisváros lehetőségei, mint amilyen Cigánd, bár a környéken, idevéve a Hegyközt, a Bodrogközt, a szlovákiai magyarságot, él 80–100 000 ember.

Jó együttműködés

Amikor ideérkezett, egyértelmű volt, hogy a sport, a futball mellé áll? – tettük fel ezen kérdést Girdán Sándornak.

– Egyáltalán nem. Két-három ember nevét meg kell hogy említsem. Az egyik Balla János, aki akkor a megyei III-as csapat edzője volt, nálam dolgozott és egyszer kihívott a csapathoz, éppen kupameccset játszottak a megyei II-es Pácinnal, s arra kért, hogy „Főnök, ha tudod, támogasd légy szíves a csapatot”. Utána Németh Károly akkori polgármester úr – akivel nagyon jó kapcsolatban voltam – szintén ezt kérte tőlem. Próbáltam úgy teljesíteni, ahogyan elvárták, ahogyan bírtam, mind cégvezetőként, mind pedig magánemberként. Mindezen jó együttműködés Oláh Krisztián jelenlegi polgármesterrel is létrejött, akinek a gondolatai egybecsengtek az enyémmel, hogy a bodrogközi gyerekeknek is adjuk meg a lehetőséget. A létesítményen mindenképpen javítanunk kell, nemcsak az NB II miatt, hanem azért is, mert nagyon sok a tehetséges gyerek, akiket tehetősebb klubok elvisznek. Szeretnénk, ha ez a fejlődési pálya megmaradna helyben, de szeretnénk megállapodást kötni NB I-es egyesülettel is, hogy legyen jövőképük, előrelépési lehetőségük az itteni kissrácoknak.

ÉM-MI


Cigánd SE: jogos és megérdemelt feljutás

Cigánd – A nyár végén már NB II-es labdarúgó-­mérkőzéseket rendeznek Cigándon.
hirdetés


hirdet�s