Előremutató gazdasági egyeztetések Borsodban

Karsai Tamás tájékoztatója
Karsai Tamás tájékoztatója - © Fotó: ÉM
Borsod-Abaúj-Zemplén – Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a borsodi 1-es számú választókerülethez tartozó kistelepülések polgármestereivel tartott gazdasági egyeztetéseket.

Az első megbeszélésen részt vett Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár is, aki kiemelte, hogy az elmúlt években rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések zajlottak a térségben, amelyek számos új munkahelyet teremtettek és új vállalkozásokat vonzottak a régióba.

Hozzáfűzte: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében eddig megvalósuló fejlesztések a borsodi térséget újra Magyarország egyik maghatározó gazdasági szereplőjévé tette és a jövőben pedig újabb források, programok növelik majd az észak-magyarországi régió versenyképességét. Oláh Gábor méltatta Csöbör Katalin munkáját is, aki azon túl, hogy sikeres együttműködést hozott létre a választókerülete települései között, közös platformra helyezte a gazdasági fejlesztések ügyeit is.

„Ez a régió nem tartana ott, ahol ma, a képviselő áldozatos munkája nélkül” – emelte ki Oláh Gábor.

Páratlan az együttműködés

Ezt követően Karsai Tamás gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár érkezett Miskolcra Csöbör Katalin meghívására, aki a jövőbeni, a térséget érintő fejlesztésekről és pályázati lehetőségekről tájékoztatta a települések vezetőit és gazdasági szereplőit.

A helyettes államtitkár szerint páratlan az együttműködés a térség politikai és gazdasági szereplői között. Ennek az együttműködésnek köszönhető a régió gazdasági fellendülése, és ez a fejlődés kulcsa a jövőben is.

„Az egység és a közös célok határozzák meg Borsod jövőjét” – emelte ki a politikus.

– ÉM –