Előre szólt, hogy baj lehet. És lett…

Kazincbarcika – Ha betörnék az ablakot, elvihetnék a házból az értékeket. Olyan valaki mondta ezt, aki a jelek szerint megtette.

Előre bejelentette a tettes a sértettnek, hogy meg fogja lopni. Azzal azonban nem számolt a tolvaj, hogy a rendőrök rövid idő alatt elfogják.

Az esetről a megyei rend­őr-főkapitányság adott ki tájékoztató közleményt.

Eljárás folyik

Ebben felidézik, hogy lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság A. Balázs 22 éves helyi lakossal szemben. Az adatok szerint a gyanúsított 2016. május 14-én behatolt Kazincbarcikán, a Bondor dűlőben egy hétvégi házba és onnan hegesztőtrafót lopott.

A sértett 2016. május 16-án tett bejelentést a rendőrségen.

24 órán belül

A nyomozók ezután 24 órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki beismerő vallomást tett.

Ha így, akkor úgy

Kihallgatásán többek között elmondta, a lopást megelőző napon már járt a sértett házában, akinek megemlítette, ha a hátsó ablakot esetlegesen betörnék, akkor a tolvaj könnyű szerrel vihetne el a házból különféle értékeket.

ÉM
hirdetés


hirdet�s