Előnyösen módosított szerződést kötött a Fejér Megyei Szent György Kórház

Háromszázmillió forinttal több pénzt fizet az OEP fekvőbeteg-ellátásra a Fejér Megyei Szent György Kórháznak az április 1-én hatályba lépett új finanszírozási szerződés nyomán. Ezt egy hétfő délutáni sajtótájékoztatón jelentette be Gombaszöginé Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Szabó László, az intézmény főigazgatója. Álláspontjuk szerint a szerződéskötést megelőző tárgyalássorozat meghozta a várt eredményt: a kórház finanszírozását relatív jól szolgálja az új dokumentum.

Háromszázmillió forint többletbevételt hozott a székesfehérvári Szent György Kórháznak az új finanszírozási szerződés. Bár a dokumentum aláírását hosszú tárgyalássorozat és huza-vona előzte meg, a jogszabályok adta lehetőségeket kihasználták az egyeztetésen. Gombaszöginé Balogh Ibolya úgy fogalmazott, az alapvető számadatok – a többi között a teljesítményvolumen korlát – ismerete nélkül, mechanikusan nem írták alá a tervezetet. Az adatokat végül két nappal az április 1-jei határidő előtt kapták meg, majd leültek tárgyalni a megyei egészségbiztosítási pénztárral és kialakították az új finanszírozási keretet. Az új szerződéssel nyert háromszázmillió forintos többletforrás azonban nem jelenti azt, hogy a Fejér Megyei Közgyűlésnek mint fenntartónak kevesebbe kerülne a kórház üzemeltetése. A többletforrással ugyanis a betegforgalom is növekszik – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szabó László főigazgató a sajtótájékoztatón azt mondta, az új szerződéssel forrást biztosítottak a többi között a szív-katéteres laboratórium működtetéséhez is, így elégedett az elért eredménnyel.

A megyei kórház a kórházátalakítási reform után 1036 aktív és 550 rehabilitációs ággyal működik tovább.