Eloltották a sajókeresztúri tüzet

Tűzoltó gaz és avartűz oltásán dolgozik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúr határában 2019. március 6-án. A településnél nagy területen ég a gaz és az avar; a lángok nem veszélyeztetnek semmit, és a közeli 26-os számú főút forgalmát sem korlátozzák.
Tűzoltó gaz és avartűz oltásán dolgozik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúr határában 2019. március 6-án. A településnél nagy területen ég a gaz és az avar; a lángok nem veszélyeztetnek semmit, és a közeli 26-os számú főút forgalmát sem korlátozzák. - © Fotó: MTI/Vajda János
Miskolc – Már nem lángol az avar és a gaz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúr közelében, ahol mintegy ötven hektáron égett a tarló szerdán – közölte Dojcsák Dávid a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Elmondta: a 26-os út melletti tűzhöz a miskolci és a szendrői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik szerda este hat óra után befejezték a munkát.

Szabadtéri tűz volt Ózd külterületén is szerdán, ott harminc hektáron égett a száraz fű. A tűzhöz az ózdi, a pétervásárai, az egri és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik már szintén végeztek a munkával.

A megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben, a tűzvédelmi bírság húszezertől hárommillió forintig terjedhet.

-MTI-