Eloltották a Péti Nitrogénművekben keletkezett tüzet

Tűzoltóautók távoznak 2016. május 19-én kora hajnalban a Péti Nitrogénművek telephelyéről, ahol hidrogén kapott lángra az éjszaka. A tűz egy ammóniatartályt is veszélyeztetett, ezért az oltás a legmagasabb riasztási fokozatban zajlott. Személyi sérülés nem történt, a mobil labor munkatársainak mérései alapján kijelenthető, hogy jelenleg nincs a levegőben veszélyes anyag.
Tűzoltóautók távoznak 2016. május 19-én kora hajnalban a Péti Nitrogénművek telephelyéről, ahol hidrogén kapott lángra az éjszaka. A tűz egy ammóniatartályt is veszélyeztetett, ezért az oltás a legmagasabb riasztási fokozatban zajlott. Személyi sérülés nem történt, a mobil labor munkatársainak mérései alapján kijelenthető, hogy jelenleg nincs a levegőben veszélyes anyag. - © MTI Fotó: Mátyus Tamás
Pétfürdő – Eloltották a tüzet a Péti Nitrogénművek területén, ahol szerdán késő este nagynyomású hidrogén gyulladt meg – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője csütörtökön kora hajnalban az MTI-vel.

Bakos György elmondta, hogy a szerdán késő este keletkezett tűz megfékezésében és a folyamatos vizsgálatokban Pétfürdőről, Balatonfűzfőről, Veszprémből, Székesfehérvárról, Siófokról és Kisbérről 13 egység mintegy 50 tűzoltóval vett részt.

A katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint a lángoló hidrogénvezeték környezetét több vízsugárral hűtötték, mert a tűz egy ammóniatartályt és egy tornyot is veszélyeztetett. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján 15-20 méteren belül alacsony koncentrációban ammónia jelenlétét mutatták ki a levegőben, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

A szóvivő hozzátette: a tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.

– MTI –