Eloltották a nádasréti tüzet

Tűz a Nádasréten
Tűz a Nádasréten
Miskolc – A Nádasréti tűzet a városból is jól lehet látni.  A tűzoltók három órán keresztül nem tudták megközelíteni a tüzet, csak felügyelték azt. &nbspvideo

18.46: A tűzoltók csaknem öt órás munkával eloltották a nádasréti tüzet. Két autó, hat ember dolgozott a helyszínen – tudtuk meg a túzoltóság ügyeletesétől.
A tüzet sikerült eloltani, még mielőtt a lakóházakat elérte volna.

 

17. 16: Ötven hektáron ég a Nádasrét. Most már tudják oltani a tűzoltók, hozzáférnek a tűzhöz. Az egy tűzoltóautó segítséget is kapott, és jelenleg a Gátőr utcát védik, hogy a lakóházakhoz ne terjedjen a tűz.

 

16.49: Egy autóval vonultak a helyszínre, és arra kell vigyázniuk, hogy a házakaig ne terjedjen a tűz.

Szerkesztőségünk ablakából (a Zsolcai kapuból), és a város több pontjáról is jól lehet látni a nádasréti füstöt. Nem véletlenül, hiszen két, három méter magas nádas ég, körülbelül ugyanekkora lánggal – tudtuk meg Jancsó Gábortól, a tűzoltóság ügyeletes híradósától. Azt is elmondta, hogy nem lehet bizonyítani, hogy gyújtogatás történt volna, de elképzelhető, hogy valaki eldobott egy égő dohányneműt – fogalmazott.

Szezonja van

Miközben a Nádasréten dolgoznak a tűzoltók, addig az egyetemvárosnál és Harsányban is szükség van rájuk. Mindkét helyen száraz fű ég. Ennek most van a szezonja, hiszen száraz idő van – mondta az ügyeletes. Olyannyira szezonja van, hogy a hétvégén kilenc ilyen tűzesethez riasztották őket.