Előkerült a kistokaji tónál eltűnt férfi holtteste

Akt.:
Előkerült a kistokaji tónál eltűnt férfi holtteste
Előkerült a kistokaji tónál eltűnt férfi holtteste - © Fotó: panoramio.com
Miskolc – Megtalálták kedden a Spider Mentőcsoport búvárai annak a negyven feletti, miskolci férfinak a holttestét, aki még szombaton tűnt el a Kistokajban a bányatónál.

Úgy tudjuk a férfi a barátaival ment a tóhoz, ahol alkoholt is fogyasztottak a szemtanúk szerint és sokat hangoskodtak. A férfi nem biztos, hogy fürdeni akart, elképzelhető, hogy bele esett a vízbe, amikor az egyik stég mellett, a nádasnál közlekedett – itt látták utoljára. A tó partján lévők csak arra lettek figyelmesek, hogy eltűnt. A baráti társaság tagjai hiába keresték, így segítséget hívtak. A rendőrség és a riasztott vízimentők motorcsónakkal, szonárral kezdték keresni, majd búvárok is érkeztek, de nem találták az elmúlt napok folyamán. Úgy tudjuk a tóban nehéz bármit is meglátni, a meder nagyon egyenetlen, több helyen tíz métertől is mélyebb, ami nehezítette a keresést, amely végül kedden délután vezetett eredményre.

Bűncselekmény körülménye nem merült fel, így a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, tudtuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán.

ÉM-HI