Előítéletes motívum

Előítéletes motívum
© Fotó: Marko Djurica
Bizonyára hiányzott etikaórán a világban a jó hírünket öregbítő kamerás nő, kimaradt neki a „nem rugdosunk elesett embereket” tétel – zárhatnánk rövidre az éppen felszálló ágban lévő nemzetközi mém- és karikatúrahadjáratot. Pap Gyula jegyzete.


Ha nem lenne „a szlovák rendszámú” figura, akit kommandósoknak kellett bekasznizni, a szintén nagy port felvert home videó nyilvánosságra kerülését követően. És ha nem lenne a hírekbe naponta befurakodó – és vélhetően jó néhány lappangó – eset, amely úgy tűnik, visszavezethető – a sokak által talán jogosan bírált – a migránsok elleni hangulatkeltésnek minősített központi kampányra. Ha teljesen naivak és jóindulatúak akarunk lenni, még az is megfordulhat a fejünkben, hogy léteznek honfitársaink, akik bár áldott jó lelkek, de szeretnének megfelelni a plakátelvárásnak.

Ám könnyen lehet, hogy akiben – hagyjuk most a belső, lelki okokat – megvan az „előítéletes motívum”, nem válogat abban, kit hogyan talál meg.

Fontos lenne átgondolni ezeket az opciókat, tisztázni magunkban a korlátokat, mielőtt még mi is túlzottan elragadtatnánk magunkat.

– Pap Gyula –

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Sporthírek


hirdet�s