Friss hírek

2010.03.03. 12:38

Építkezéshez használt dinamit robbant be egy spanyol városban

<p>Tíz ember megsérült, közülük hárman súlyosan, amikor véletlenül berobbant egy építkezésen használt dinamit a Spanyolországhoz tartozó Ceuta autonóm városban - közölték szerdán helyi tisztségviselõk. A balesetként jellemzett robbanás egy börtön építése közben történ az Észak-Afrikában, a Gibraltári-szoros közelében található városban.</p>

A baleset kedden késõ délután történt az észak-afrikai városban, amikor a munkások az építkezésen megmaradt dinamitrudakat pakolták - írta az El Faro címû helyi lap. A sérülteket kezelõ helyi kórház igazgatója elmondta, hogy a legsúlyosabban egy 52 éves férfi sérült meg. Õ másodfokú égési sérüléseket szenvedett, több bordája eltört, és egyik szemére magvakult a robbanás miatt.

A tíz sérült között nyolc építõmunkás van, valamint két rendõr, akik a robbanóanyagok használatát felügyelték. Azt nem közölték, hogy mi okozhatta a véletlen robbanást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!