Előbb rabolt, aztán meg verekedett a fiatal miskolci lány

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Rablás bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértéssel vádolják a lányt.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság hétfőn elrendelte annak a fiatalkorú lánynak a letartóztatását, aki augusztus 31-én délután kirabolt egy diákot, majd este bántalmazott egy nőt Miskolc belvárosában.

Ütlegelt a fiatal nő

A gyanúsított Miskolc belvárosában pénzváltásra kérte a sértettet, majd mikor a 17 éves lány kinyitotta a pénztárcáját a gyanúsított egy hirtelen mozdulattal kikapott abból 5 ezer forintot, a pénzt a melltartójába rejtette és megkísérelte elhagyni a helyszínt.

A sértett megpróbálta az elkövetőt visszatartani és a pénzét visszaszerezni, de a gyanúsított a pénz megtartása érdekében a sértett karját megszorította, majd egy alkalommal arcon ütötte és elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében nem sérült meg.

Néhány órával később a gyanúsított szintén a belvárosban, a Szinva-patak felett átívelő egyik hídon, előzetes szóváltást követően egy alkalommal arcon ütött, meglökött, majd a haját megragadva rángatni és ismét ütlegelni kezdett egy fiatal nőt, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megtámadott nő a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt magán­indítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben.

Akár 7 évet is kaphat

A Miskolci Rendőrkapitányság a 17 éves lányt rablás bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével gyanúsítja, melyekért bűnössége megállapítása esetén akár 7 év szabadságvesztést is kiszabhat majd vele szemben az eljáró bíróság.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a különös tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a sértettek befolyásolásán keresztül az eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, melyek enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásával nem küszöbölhetők ki, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

ÉM


Miskolc - Pénzváltás ürügyén vette el a pénzét erőszakkal a rabló egy 17 éves lánytól. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 17 éves miskolci lánnyal szemben. A gyanúsított fiatal augusztus 31-én 17 óra 8 perckor Miskolc belv...

Súlyos testi sértés a vád (illusztráció)
Miskolc - Egy hónapon belül érdemi döntés születhet a büntetőügyben. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 62 éves miskolci nővel szemben, aki idén április végén, egy Miskolc külvárosában lévő buszmegállóban vitájuk során bántalmazta egy nőismer...