Előbb beismerte tettét, aztán külföldre szökött a zempléni díler

A gyanú szerint kábítószert értékesített a férfi - illusztráció
A gyanú szerint kábítószert értékesített a férfi - illusztráció
Sátoraljaújhely – Kihallgatása után Új-Zélandra költözött. Hazatért és előzetesbe került az a férfi, aki a gyanú szerint több személynek rendszeresen kábítószert értékesített Sárospatakon és környékén.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság december 27-ig előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a gyanú szerint 2016. márciusa és novembere között több személynek rendszeresen kábítószert értékesített Sárospatakon és környékén.

Kábítószeres kellékek

2016. novemberében házkutatást is tartottak a gyanúsított férfinél Sárospatakon, amikor a fáskamrából kábítószergyanús növényi anyagok és olyan tárgyak is előkerültek, amelyek kábítószer impregnálásakor használatosak, illetve annak kimérésére szolgálnak.

Különösen jelentős mennyiség

A gyanúsított ekkor beismerő vallomást is tett, majd ezt követően Új-Zélandra költözött, ahonnan nemrégiben tért haza. A gyanúsított által tartott és kereskedésben felhasznált kábítószer tiszta hatóanyag nemhogy a jelentős, hanem a különösen jelentős mennyiség alsó határát jelentősen meghaladja. A bíróság mindezek alapján indokoltnak tartotta a legszigorúbb kényszerintézkedés, nevezetesen az előzetes letartóztatás elrendelését.

ÉM-SZB