Előállították Perlaki Tamást

A kányahegyi torony
A kányahegyi torony
Március 20-án hajnalban a Budapest V. kerületi Rendőrkapitányság négy rendőre jelent Perlaki Tamás fővárosi lakásán, hogy aznap délelőtt 10 órára az Encsi Városi Bíróságra előállítsák.

Az előállítást az indokolta, hogy így megjelenjen az ellene a Kánya-hegyiHM-torony körül lévő kerítés megbontása miatt indított per tárgyalásán. (Az esemény 2006. február 9-én történt, arról lapunkban be is számoltunk – a szerk.). A rendőrség megjelenése azután történt, hogy Perlaki Tamás polgári engedetlenséget kezdett az ellene rongálás miatt indult eljárásban és nem jelent meg a per második tárgyalásán 2006. december 5-én.

– Mivel polgári engedetlenséget kezdtem és nem hallgatási fogadalmat tettem, másfél órán keresztül beszéltem a bíróságnak jogalapokról és a konkrét ügy ténybeli összefüggéseiről. A bíró a tárgyalást azzal fejezte be, hogy kijelentette, hogy most már kezdi megtanulni ezt a bonyolult és összetett kánya-hegyi ügyet és megígéri, hogy valamennyi kapcsolódó polgári, közigazgatási valamint büntetőjogi ügy iratait, újra és nagyon figyelmesen átolvassa – mondta el lapunknak Perlaki Tamás.

A következő tárgyalást 2007. május 8-án 13 órára tűzték ki Encsre.
-bg-